Daglicht Systemen

Volop daglicht in de donkere maanden

In de donkere maanden van het jaar is goede verlichting een zeer belangrijk onderdeel van uw interieur. Licht heeft een grote invloed op kleuren, de sfeer en in ruimtewerking in uw huis. 

Vanuit ons instinct gaan / lopen we altijd naar het licht toe. Waar licht is, is ruimte. Met licht kan je een ruimte ook optisch laten veranderen. Een ruimte kan breder of smaller, hoger of lager lijken door het licht op de juiste muren, het plafond of de vloer te concentreren. Een woning kan enorm veranderen wanneer er een lichtkoepel of lightway in een ruimte wordt geplaatst. Menig huis is veel lichter, warmer en ruimer geworden.

Verlichting maakt of breekt een interieur af.

  • Skylux
  • Lichtkoepels
  • Lightway daglicht

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat u door ons terugbellen om een afspraak te maken en de mogelijkheden voor uw pand te bespreken.

  • Lightway Kristalglazen koepels met lange levensduur: ongevoelig voor krassen, aanslag en verkleuring. Kristal laat het gehele daglichtspectrum door.
  • Geen koudebrug, hermetische isolatie dankzij de ‘Blue Performance’.
  • De Lightway Crystal serie is te verlengen tot 16m met bochten tot 90° dankzij een hoogwaardige vaste spiegelbuis met zilver en silicium laag.
  • Maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie.
  • Lightway biedt ruime keuze uit vijf diameters voor elk type dak of geveltoepassing.

De light tube met jarenlang daglichtplezier!

Er zijn vele benamingen voor een daglichtbuis, zoals light tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot, zontunnel et cetera. Hoe ze ook genoemd worden, ze beogen allemaal het zelfde doel. Meer daglicht in huis of werkplek brengen waar ramen dit niet kunnen of niet gewenst zijn. Hoe de light tubes van Lightway dit doen met de vijf verschillende modellen wordt op deze pagina uitgelegd. En vooral ook wat de lichtbuizen zo uniek maakt in vergelijking met de andere systemen in de markt. Waarom blijft de lichtopbrengst van deze systemen tientallen jaren gelijk, een unieke prestatie.

Hoe werken de light tubes van Lightway?

De kristalglazen koepel op het dak vangt daglicht op en leidt dit de hoogreflecterende daglichtbuis in, waarna het daglicht door de diffuser optimaal in de te verlichten ruimte wordt verspreid. Lightway levert op de lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van een daglichtbuis een unieke hoogstaande kwaliteit, die men bij andere daglichtsystemen niet vindt: kristalglazen koepel en glazen diffuser in plaats van kunststof. En een vaste zilver- en silicium oxidelaag in de daglichtbuis in plaats van opgeplakte folie.

Een Lightway light tube transporteert écht daglicht naar elke gewenste ruimte in huis, zonder gebruik van elektriciteit.

Daarnaast heeft Lightway ook nog een unieke gepatenteerde oplossing (Blue Performance) ontwikkeld tegen het probleem van de koudebrug die een lichtbuis zonder Blue Performance kan vormen. De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of tripel anti-reflecterend glas en Argongas. Deze kouderbugonderbreker wordt aangebracht in de isolatieschil van dak of muur. De thermische brug wordt hiermee geheel opgeheven en condensproblemen worden hiermee dus voorkomen.